Waarom een zinken regenpijp?

Er zijn meerdere redenen om voor een zinken regenpijp te kiezen.

Kwaliteit

Een zinken regenpijp is niet alleen sterk, maar heeft ook een zeer hoge kwaliteit. Niet alleen nu, maar ook na langere tijd. Een zinken regenpijp krijgt in de loop van de tijd de blauwgrijze patina-laag, die niet alleen zorgt voor bescherming van de buis, maar ook voor een klassieke uitstraling.

Lange levensduur

De levensduur van een zinken regenpijp overtreft de kunststof alternatieven ruimschoots. Een zinken regenpijp kan 50 tot 75 jaar meegaan. Zonder enig onderhoud en met behoud van sterkte en uitstraling.

Goed voor het milieu

Rheinzink kan 100% gerecycled worden. Nu roepen wel meer fabrikanten dit, maar bij zink is dit ook in de praktijk het geval: uit onderzoek blijkt dat meer dan 95% van het materiaal hergebruikt wordt. Zink kan zo eindeloos worden hergebruikt zonder enig kwaliteitsverlies. Rheinzink is Cradle to Cradle Bronze gecertificeerd, het keurmerk voor een gezond en circulair bouwproduct.

Zink is essentieel voor planten, dieren en mensen en onder andere goed voor een gezonde huid, botten en vruchtbaarheid. Zink komt dan ook in ruime mate voor in de natuur. Bij een gevarieerd dieet krijgt de mens meestal voldoende zink binnen, soms zijn zinksupplementen (Centrum, van A tot Zink) of bijvoorbeeld zinkzalf nodig.

Ben je overtuigd en wil je graag je regenpijp vervangen?

“Een kleine ingreep maakt een groot verschil voor de uitstraling van het huis”

Bas Vroon